Интернет презенцаија користи ”колачиће”. Наставком прелиставања интернет презентације сагласни сте са коришћењем ”колачића”!

Осим француског коњака, конкуренција у најави је коњак од купина. То је потпуно нова врста пића развијена од винског дестилата купина чији засад годинама се гаји у селу Купиник у близини Вршца. Следећи корак је да се коњак од домаћих купина изванредног укуса по први пут нађе на тржишту.

Ово је суштина пројекта вински дестилат ("коњак") од купина који је уврштен међу топ 40 предузетничких иновација на конкурсу Генератор Сосијете женерал банке.

Коју потребу ова иновација решава?

- Прави смисао коњака од купина налази се у уживању. Својим карактеристичним укусом и мирисом треба да подстакне прави хедонистички доживљај. Најчешће се конзумира у друштву пријатеља, када треба да се прославе битни догађаји или као савршен пратилац хране. На нашем тржишту су углавном присутни француски коњаци, док коњака домаће производње готово да нема. Али све то су вински дестилати који се добијени дестилацијом вина од грожђа. Нема коњака који су добијени дестилацијом воћних вина. Пошто се бавим производњом купина и купиновог вина, жеља ми је била да направим производ са другачијим карактеристикама у односу на постојећу понуду - каже Душан Таталовић који чини тим-предузетник Подрум купиновог вина "Таталовић".

Душан Таталовић, има 26 година. Рођен је у Вршцу. Завршио сам Економски факултет у Суботици.

- У предузетничке воде упловио сам већ са 13 година, када сам купине из свог засада продавао на локалној пијаци. Са 15 година сам направио своје прво вино. Званично сам предузетник од своје 18. године, када сам основао "Подрум купиновог вина" и СЗР "Таталовић". То ми је током средње школе и студија био хоби, који сам након завршених студија 2014. године, решио да подигнем на виши ниво. Од тада константно ширим засаде и производњу вина, који се налазе у селу Купиник, у близини Вршца - прича Душан.